Vernisajul expoziției "DABADA: Un discurs vizual despre nonsens"

De: Daniel Costache 17.10.2023

În perioada 19 octombrie - 1 noiembrie 2023, Galeria Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din Ploiești va găzdui o expoziție unică, "DABADA - un discurs vizual despre nonsens". Această expoziție specială este rezultatul unui dialog fascinant între șapte artiști de renume din spații culturale diferite, un eveniment curatorial remarcabil inițiat de Delia Sechel-Perrois. Vernisajul va avea loc pe data de 23 octombrie, la ora 17:00, și promite să fie un moment de descoperire artistică uluitoare.

Expoziția "DABADA" reprezintă o instalație narativă in situ, în care lucrările expuse reflectă o explorare profundă a nonsensului. Acest concept a fost dezvoltat prin dialog și colaborare între artiștii implicați, care provin din diverse țări: Canada (Călin-Andrei Mihăilescu), Elveția (Véronique Déthiollaz și Guy Schibler), Franța (Delia Sechel-Perrois), Malta (Glen Galleja), și România (Mioara Lujanschi și Andra Panait).

Curatoarea expoziției, Delia Sechel-Perrois, a adus împreună artiști din medii culturale și geografice variate pentru a explora conceptul de nonsens. Demersul curatorial se bazează pe o abordare inovatoare, care îmbină o viziune istorico-literară cu experiența artistică în domeniul artelor vizuale. Acest dialog cultural și artistic a dat naștere unei expoziții pline de semnificație și profunzime, care pune accent pe capacitatea artei de a comunica și de a provoca gândirea într-un mod inovator.

Mioara Lujanschi, absolventă de filologie, aduce o perspectivă istorico-literară la acest dialog artistic, explorând conexiunile dintre artă și limbaj. Împreună cu Delia Sechel-Perrois, care are o bogată experiență artistică în domeniul artelor vizuale, această expoziție aduce laolaltă două perspective distincte, dar complementare.

"DABADA" reprezintă un eveniment cultural deosebit, care aduce laolaltă artiști cu viziuni și stiluri unice pentru a explora lumea nonsensului într-un mod profund și creativ. Această expoziție oferă ocazia de a călători prin universul fascinant al artelor și de a experimenta cum nonsensul poate fi transformat într-o formă de exprimare artistică provocatoare și emoționantă.

 Vernisajul din 23 octombrie este o ocazie de a intra în dialog cu artiștii și curatoarea și de a experimenta direct creativitatea și profunzimea acestui proiect curatorial deosebit. Expoziția "DABADA - un discurs vizual despre nonsens" promite să fie o experiență culturală de neuitat pentru toți cei care o vizitează.

Ce părere ai despre acest articol?

Adaugă comentariu (0 comentarii)