Despre Ploiestii.ro

Născut în 2018 la inițiativa lui Andi Enache (promotor de proiecte culturale și  un apreciat producător muzical), căruia i s-au alăturat fără rezerve artistul vizual Radu Oprea și jurnalistul Claudius Dociu, grupul de inițiativă Ploieștii.ro și-a propus să aducă în atenția publicului Oameni, Evenimente și Povești despre, cu și pentru Ploiești.

logo_ploiestii.jpg
andi.jpeg

Andi Enache

Andi Enache, jurnalist independent si co-fondator  Ploieștii.ro.  Editor si povestitor in imagini al siteului pe care l-a fondat (impreuna cu Claudius Dociu) ca hobby si ca sa aduca in atenția ploiestenilor ce se întâmplă in oraș și care este in acest moment o platformă comunitară. 
Absolvent al Facultății de Jurnalism si Științele Comunicarii la Universitatea București, PR & Events Manager la A&A Records (Casa de discuri independenta) si la Cărturesti Ploiesti (Cea mai mare librărie din județul Prahova). Împătimit al jazz-ului si Entertainer la Ploiești Jazz Festival. Pasionat de sport (biciclit, alergare, baschet), fotografie, carte si muzici cu dichis.
Activează in spatiul evenimentelor si manifestărilor culturale de peste 25 ani si este creator de conținut pentru social media și site.

Claudius Dociu

Cu o experiență de trei decenii în presă, Claudius Dociu este un nume cunoscut publicului prahovean. Articolele publicate în ziare locale și naționale, dar și emisiunile realizate la radio și la televiziune, îl recomandă drept un jurnalist dedicat și totodată implicat în comunitate.  
Claudius a făcut parte din echipa redacțională a primului cotidian independent din Ploiești, “Informația Prahovei”, a lucrat un deceniu pentru stația locală PRO FM și a fost gazda celui mai apreciat program matinal din istoria televiziunilor ploieștene (“Cu ziua-n cap”, la VPTV). Ca redactor-șef al WYL TV a coordonat activitatea acestei televiziuni și a realizat emisiunile “Dialog 100%” și “Dezbaterile WYL TV”, Este editor al TravelOnTop.ro și realizator de emisiuni DADA TV, dar și Președinte al Filialei Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști, fiind și membru în Consiliul Director al acestei organizații. Susține în mod constant cursuri de vorbit în public, atât pentru adulți, cât și pentru copii, implicându- se totodată cu entuziasm în susținerea unorproiecte locale precum “Keep Calm and Speak in Public!” sau Cercul Donatorilor Ploiești. Este autorul manualului „Arta vorbitului în public”, dedicat tuturor celor care vor să aprofundeze acest domeniu.

claudius.jpeg
daniel_costache.jpeg

Costache Daniel

Daniel Costache, profesor si jurnalist, absolvent al Facultății de Jurnalism și Stiințele Comunicării s-a alăturat de curând echipei Ploieștii.ro. Cu o vechime de 11 ani în televiziune, Daniel a debutat ca reporter la Wyl TV, post de televiziune unde,  cațiva ani mai târziu, a prezentat știrile și a realizat propriul Talk-show. De-a lungul timpului a realizat mai multe emisiuni la RepublikaNEWS, Ploiești Tv si Antena 3 Ploiești, entități media în cadrul cărora a ocupat și funcția de director executiv. In prezent, este realizator si redactor la DADA TV.

Ne vedem si pe DADA TV

Poliția Civică – forumul online al celor care refuză să închidă ochii la încălcarea regulilor conviețuirii civilizate - și DADA TV – televiziune online pusă în slujba comunității – sunt exemple de astfel de proiecte susținute și girate de Ploieștii.ro, care își dorește să vă prezinte cât mai mulți Oameni de excepție și cât mai multe Evenimente memorabile și Povești de succes despre, cu și pentru Ploiești.

Comunitatea Ploieștii.ro

Pentru atingerea acestui obiectiv, inițiatorii au fondat platforma online Ploieștii.ro, menită să promoveze proiectele dedicate comunității ploieștene și să încurajeze implicarea cetățenească. Au urmat numeroase  parteneriate si proiecte cu organizații, instituții și persoane dornice să se implice în viața orașului, astfel că astăzi Ploieștii.ro reprezintă în sine o adevărată comunitate de prieteni dispuși să investească timp și alte resurse pentru ca urbea lor să devină un loc în care să îți placă să trăiești și în care vizitatorii săi să-și dorească să revină cât mai curând.

stirile-canal-33.jpg