Un nou an școlar plin de oportunități la Școala de meserii CONCORDIA din Ploiești

De: Daniel Costache 21.09.2023

Începutul unui nou an școlar aduce noi oportunități la Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești.

Școala, cunoscută pentru eforturile sale de a ajuta tinerii proveniți din medii vulnerabile să-și dezvolte abilitățile și să-și construiască un viitor mai bun, a deschis porțile pentru încă un an plin de promisiuni. Anul acesta, un număr de 21 de tineri, majoritatea provenind din sistemul de protecție socială, se pregătesc să înceapă cursurile pentru a se specializa în meserii precum brutar, bucătar, ospătar și lucrător în cultura plantelor.

Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești a devenit un simbol al speranței pentru tinerii care, de multe ori, nu au avut acces la o educație de calitate sau la oportunități de carieră. Prin programele sale educaționale și antreprenoriale, această instituție se străduiește să ofere un trampoline spre un viitor mai luminos pentru cei care trec pragul școlii.

Ceea ce face Școala CONCORDIA cu adevărat specială este faptul că nu oferă doar o educație teoretică, ci și oportunități practice de învățare prin atelierele sale. Acest lucru permite tinerilor să-și dezvolte abilitățile într-un mediu real de lucru și să se pregătească pentru o carieră de succes în domeniile alese.

În acest an, inițiativa Școlii de meserii CONCORDIA primește un impuls semnificativ din partea companiei Pakmaya România, care se alătură eforturilor de sprijinire a tinerilor dornici să devină brutari talentați. Pakmaya România va susține 33 de tineri care vor urma cursurile atelierului de brutari, oferindu-le acces la cunoștințe și resurse esențiale pentru a-și dezvolta cariera în acest domeniu. Această colaborare între școală și companie demonstrează puterea parteneriatelor dintre sectorul privat și cel educațional în crearea unor oportunități semnificative pentru tineri.

Nu este doar Școala de Meserii CONCORDIA care se implică în această inițiativă generoasă, ci și tinerii din liceele de profil din Ploiești. Acești tineri vor avea ocazia să efectueze stagiile de practică în atelierele din campus, unde vor învăța de la profesioniști experimentați și vor dobândi experiența necesară pentru a se integra cu succes în piața muncii.

Cu fiecare nou an școlar, Școala de meserii CONCORDIA din Ploiești continuă să-și consolideze reputația de instituție dedicată dezvoltării tinerilor și de punte către un viitor mai promițător. Eforturile sale de a oferi o educație de calitate și oportunități de carieră pentru tinerii proveniți din medii vulnerabile sunt exemple inspiraționale pentru comunitatea locală și pentru întreaga țară. Cu sprijinul companiilor precum Pakmaya România, viitorul se anunță mai strălucitor pentru acești tineri entuziaști care doresc să se specializeze în meserii valoroase și să-și construiască un trai mai bun pentru ei și familiile lor.

Ce părere ai despre acest articol?

Adaugă comentariu (0 comentarii)