Târgul de toamnă al Școlii Gimnaziale "Andrei Mureșanu" din Ploiești: Un parteneriat școală - familie pentru o cauză nobilă

De: Daniel Costache 02.10.2023

În fiecare an, cu ocazia Zilei Educației, Școala Gimnazială "Andrei Mureșanu" din Municipiul Ploiești devine gazda unui eveniment deosebit, un târg de toamnă care a devenit deja o tradiție. Acest eveniment nu ar fi posibil fără implicarea și susținerea părinților, evidențiind astfel un parteneriat puternic între școală și familie în numele educației și dezvoltării copiilor.

Tradiția acestui târg de toamnă a început acum mulți ani, ca o modalitate de a aduna resurse pentru dezvoltarea instituțională a școlii. În fiecare an, de Ziua Educației, prichindeii de la Școala Gimnazială "Andrei Mureșanu" se implică cu entuziasm în organizarea acestui eveniment special. Cu mic, cu mare, cu ceea ce au prin cămară, la părinți sau la bunici, elevii adună produse tradiționale delicioase și obiecte artizanale pe care le vând în cadrul târgului.

Standurile din Școala Gimnazială "Andrei Mureșanu" sunt pline de bunătăți precum gemuri făcute în casă, murături, plăcinte tradiționale, miere, siropuri naturale, dar și obiecte de artă și artizanat, realizate cu pricepere și pasiune de elevi și părinți. Atmosfera este plină de culoare și zâmbete, iar participanții se bucură de o varietate de gusturi și arome care sărbătoresc frumusețea toamnei.

Un aspect esențial al acestui eveniment este implicarea părinților, care sprijină cu entuziasm acțiunile întreprinse de dascălii instituției. Părinții nu numai că oferă produse pentru vânzare, dar sunt și voluntari la organizarea târgului, ajutând la aranjarea standurilor, gestionarea fluxului de vizitatori și asigurarea unui mediu sigur și plăcut pentru toți participanții.

Fondurile strânse în cadrul târgului de toamnă sunt investite în dezvoltarea instituțională a Școlii Gimnaziale "Andrei Mureșanu". Aceste resurse suplimentare contribuie la îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru elevi, la achiziționarea de materiale didactice și echipamente necesare procesului educațional, și la organizarea de activități extracurriculare și evenimente culturale pentru copii.

În plus, acest târg de toamnă aduce comunitatea școlară mai aproape de părinți și familiile acestora, consolidând parteneriatul școală - familie. Acest parteneriat joacă un rol crucial în succesul educației și dezvoltării copiilor, deoarece implică și responsabilizează părinții în procesul educațional al copiilor lor.

În concluzie, Târgul de Toamnă al Școlii Gimnaziale "Andrei Mureșanu" din Ploiești nu este doar un eveniment tradițional, ci și un exemplu elocvent de colaborare între școală și familie pentru o cauză nobilă. Acest eveniment nu numai că aduce comunitatea școlară mai aproape, dar și contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea educației pentru elevii școlii. Este un exemplu demn de urmat pentru alte școli și comunități, subliniind importanța implicării active a părinților în procesul de învățare al copiilor lor și arătând cum o comunitate unită poate face lucruri minunate pentru viitorul său.

 

Ce părere ai despre acest articol?

Adaugă comentariu (0 comentarii)