Spectacolul "Etoiles": pasiune și grație în lumina reflectoarelor

De: Daniel Costache 19.09.2023

Pe data de 20 septembrie 2023, la ora 18:30, sala Europa din Ploiești va găzdui un eveniment de excepție - spectacolul de gală dedicat absolventelor clasei de BALET de la Palatul Copiilor Ploiești, promoția 2023. Această seară specială va aduce pe scenă cele 7 balerine care au impresionat publicul și au obținut premii remarcabile la competițiile de dans timp de 14 ani consecutivi.

Aceste tinere talentate au ajuns acum la vârsta majoratului, iar parcursul lor impresionant a implicat aproximativ 75% din viața lor petrecută în sălile de antrenament. Dintre cei 19 ani de viață, acestea au dedicat cu pasiune și perseverență 14 ani unui traseu de pregătire dificil, adesea presărat cu sacrificii.

Spectacolul de balet este rezultatul a mii de ore de muncă susținută, eforturi intense și, uneori, lacrimi. Riscurile asociate dansului sunt mereu prezente, însă bucuria de a performa pe scenă și de a captiva publicul cu emoția transmisă din suflet în suflet sunt aspecte care îi motivează pe acești tineri artiști. Lumina reflectoarelor care îi înconjoară pe scenă completează magia spectacolului, iar aplauzele publicului reprezintă răspunsul autentic la această formă de artă.

Începuturile acestui ansamblu de balet, denumit "Etoiles", nu au fost întâmplătoare. Profesoara lor, Alina Zahariuc, a intuit că aceste fetițe cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani au un drum artistic strălucitor în fața lor. Astfel, a creat un moment coregrafic care a ilustrat metaforic stelele dansând pe cerul nopții, inspirat de geometria dinamică a mișcărilor și costume. Numele "Etoiles" (stele în limba franceză, limbă oficială a baletului academic) a rămas asociat ansamblului și a devenit sinonim cu performanța.

De-a lungul anilor, ansamblul s-a restrâns, iar acum, la ultimul spectacol înainte ca aceste tinere balerine să plece să-și continue studiile universitare, doar 7 stele vor străluci pe scenă. Ele au demonstrat perseverența, talentul, și munca asiduă, dezvoltând în același timp creativitatea necesară unui artist complex. În acest spectacol, acestea vor prezenta chiar și creații coregrafice proprii.

Evenimentul va include și interpretări de muzică ușoară susținute de tineri artiști talentați, precum Eduard Stoica, care a reprezentat cu succes Ploieștiul la Vocea României, și Bianca Hanu, elevă la Colegiul de Artă Carmen Sylva.

Numele acestor balerine remarcabile, care au parcurs un "Drum de Stele" și care acum se pregătesc pentru noi orizonturi, trebuie să fie menționate și să fie sărbătorite. Printre aceste nume se numără Ana Teodora Necșulescu, Daria Ștefania Popescu, Daria Maria Stan, Sara Stoicescu, Daria Maria Tangerică, Miruna Andreea Enescu, Ivona Teodora Ionică, alături de studentele Ana Maria Ivan și

Cătălina Badea, foste colege de echipă. Profesoara lor, doamna Alina Zahariuc, care acum este directorul Palatului Copiilor Ploiești, va fi și ea omagiată în cadrul evenimentului.

Evenimentul se va încheia cu o festivitate de premiere oferită de către doamna Inspector Școlar pentru Arte, Octavia Cioceanu Angelescu. De asemenea, va fi prezentat un film documentar care va prezenta îndelunga lor activitate, un moment care cu siguranță va aduce lacrimi de emoție în rândul spectatorilor.

În acest an, numărul copiilor înscriși la activitățile Palatului Copiilor se apropie de 4000, subliniind astfel importanța și diversitatea oferite de acest centru cultural și educațional. Acest eveniment deosebit marchează o etapă importantă în viața acestor tineri artiști, dar și a instituției care le-a oferit oportunitatea de a-și dezvolta talentele și pasiunile. 

Ce părere ai despre acest articol?

Adaugă comentariu (0 comentarii)