Simona Antonescu aduce povestea romanului "Chiajna din Casa Muşatinilor" la Cărturești Ploiești

De: Andi Enache 18.11.2023

Ne vom întâlni cu Simona Antonescu care ne va povesti despre noul său roman "Chiajna din Casa Mușatinilor" (editura Polirom 2023) la Cărturești din AFI Ploiești (Milano Caffee). Evenimentul va avea loc marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18:00. Alături de autoare î i vom avea pe Oana Purice ( bookindustry.ro) și pe istoricul Lucian Vasile (AEDU). Moderează jurnalistul Andi Enache.

„Cărțile Simonei Antonescu împrospătează, printr-o scriitură modernă, bestsellerul cu tematică istorică. Un epic tensionat, savuroase descrieri de epocă, personaje cu halou mitologic.
De astă dată, autoarea o reabilitează pe Doamna Chiajna, cea mai importantă personalitate feminină a Evului Mediu românesc. Autoarea își aduce personajul istoric aproape de înțelegerea noastră printr-o meticuloasă evocare a mentalităților unui timp când lupta politică, însemnând corupție și intrigă, se încheia cu exterminarea adversarului. Referirea la neamul Mușatinilor și la bunicul Ștefan cel Mare explică temperamentul vijelios și orgoliul dinastic ale Chiajnei, care, prin inteligență diplomatică și cutezanță pe câmpul de luptă, ține piept concurenților la tronul Valahiei.
O carte plină de farmec, cu negustorese care plimbă mărfuri scumpe și informații secrete, cu domnitori pribegi, când reușesc să scape de decapitare sau otravă, cu iubiri fără viitor, fiindcă mariajele servesc doar alianțelor.” (Gabriela Adameșteanu).

“Chiajna din Casa Mușatinilor” este cel mai recent roman al Simonei Antonescu, apărut, de curând, la editura Polirom. O carte plină de suspans și de intrigi complicate, despre una dintre cele mai controversate figuri feminine din istoria noastră, căreia i-au fost puse, de-a lungul timpului, etichetele de femeie fără scrupule, avidă de putere, extrem de ambițioasă, foarte pricepută în a pune la cale intrigi și comploturi, comparată, adesea, cu mult mai celebra Caterina de Medici. Chiajna, fiica lui Petru Rareș, nepoata lui Ștefan cel Mare, soția lui Mircea Ciobanul, domnitorul Țării Românești, capătă un alt chip în romanul Simonei Antonescu."Anca Mateescu, la Revista Literară la Radio România.

Simona Antonescu este una dintre cele mai importante scriitoare de azi. A scris până acum cinci romane care au devenit bestseller-uri „Fotograful curții regale” (câștigă, în 2014, Concursul de Debut al Editurii „Cartea Românească” și, în 2015, Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România), „Darul lui Serafim” (2016), „Hanul lui Manuc” (2017) „Ultima cruciadă” (2019) și "Chiajna din Casa Muşatinilor" in 2023. A mai semnat două biografii romanțate (Otilia Cazimir și Maria Tănase) și șapte mici romane pentru copii într-o frumoasă și de folos serie numită „Istoria povestită copiilor”.

Simona ANTONESCU s-a născut la Galați în 1969 și a copilărit în localitatea Țintea (județul Prahova). După absolvirea Liceului „Constantin Dobrogeanu-Gherea” din Ploiești, a urmat cursurile Facultății de Chimie din cadrul Institutului Politehnic București.
Autoarea trăiește la Ploiești, județul Prahova.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Ce părere ai despre acest articol?

Adaugă comentariu (0 comentarii)