Recomandare: Tur istoric, din Piața Legumelor până în Ulița Evreiască

De: Andi Enache 01.09.2023

Actulizare: Pentru turul de la ora 10:00 toate locurile sunt rezervate, înscrierile fiind confirmate pe e-mail. Pentru că au mai fost primite cereri, se va organiza încă un tur, în aceeași zi (9 septembrie), dar de la ora 16:00, înscrierile fiind deschise.

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană vă invită la un tur pietonal și istoric. Sâmbăta, 9 septembrie de la ora 10:00 sunteți așteptați la o nouă ediție a turului istoric pe care l-au început anul acesta: Din Piața Legumelor până în Uliță Evreiască!

Este un tur în care se va discuta, ca de obicei, despre clădirile care au dispărut, dar și despre cele care se încăpățânează să reziste vitregiilor timpurilor, despre urme ale vremurilor de altădată pe care nici nu le sesizăm în orașul de astăzi, precum și despre personalități ale istoriei naționale, dar și oameni mai puțin cunoscuți, care au însă biografii cu adevărat spectaculoase. Veți afla povești despre perioada interbelică, despre secolul al XIX-lea, despre anii comunismului – practic se va trece prin straturi succesive de istorie care formează Ploieștiul pe care l-am moștenit de la generațiile anterioare.

Turul pietonal va avea loc sâmbătă, 9 septembrie 2023, de la ora 10:00, punctul de plecare fiind statuia lui Nichita Stănescu. Plimbarea noastră urmează să se încheie după aproximativ două ore, în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Contribuție recomandată este 30 ron (sumele obținute fiind utilizate pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești). Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la lucianflorin.vasile@gmail.com .

Eveniment recomandat de Ploiestii.ro

Ce părere ai despre acest articol?

Adaugă comentariu (0 comentarii)