Castelul Peleș a primit "Recenzia de Aur" de la Google

De: Andi Enache 11.08.2023

Nouă monumente istorice, castele, cetăți și fortărețe din diferite regiuni ale țării au primit premiul "Recenzia de Aur" de la Google, împreună cu Castelul Peleș din Sinaia, județul Prahova.

Harta cu locațiile câștigătoare Google Recenzia de Aur 2023 poate fi accesată aici.

Google a anunțat câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării.

Iată  momumentele  care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023 din partea Google:

Castelul Peleș din Sinaia,, Castelul Károlyi din Carei, Cetatea Oradea, Bastionul Maria Theresia din Timișoara, Cetatea Medievală a Severinului din Drobeta-Turnu Severin, Cetatea Medievală Enisala din jud. Tulcea, Palatul Culturii din Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Alba-Carolina din Alba Iulia.

Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

Pentru acastă analiză, cei de llaGoogle au selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătoare în fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele.

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori. Proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

 

Sursa: Google Romania

Ce părere ai despre acest articol?

Adaugă comentariu (0 comentarii)